כל מה שרציתם לדעת על בחירת אסלות

לאסלות שלנו חשיבות מרובה מכמה בחינות: ראשית כל, סוגי המשתמשים בהתקן משפיע על הבחירה. אסלה לשימוש ילדים אינה מכילה מאפיינים של אסלה בה משתמשים רק מבוגרים, למשל, כפי שמיד נראה במאמר מידע זה. בנוסף, לאסלה שלכם צריכה להיות סירקולציה במקומות מועדים, שאם הם אינם, הניקיון שלהם עליכם, וזו תהיה משימה לא פשוטה כלל, בשל כך שאלו מקומות דקים וצרים. הבה ונצלול למאפיינים החשובים באמת באסלות שלכם.

המבנה ההנדסי הנדרש של ההתקן

אסלות עשויות לשמש מבוגרים וילדים בעת כינון שגרת חיי משפחה, או מבוגרים בלבד, אחרי שהילדים עזבו את הבית. מדוע ההבדל הזה רלוונטי ואיך זה קשור למבנה ההנדסי? משום שאסלה בה משתמשים ילדים (לא אסלת תינוקות לאחר גמילה מחיתולים, אלא אסלה של ממש בה ילדים עשויים להשתמש) היא אסלה שהחלק האחורי התחתון, מתחת לקרש, מאד משופע. כשאתם חיים לבד, ללא הילדים, מבנה אסלה כזה עשוי להפוך לנטל, משום שבכזו אסלה, אזור הניאגרה מאד צר, על חשבון השיפוע הרחב. רוחב אגן ממוצע של אדם מבוגר מקשה עליו מאד לעשות את צרכיו בכזו אסלה מבלי ללכלך, מה שמצריך ביצוע ניקיונות סיזיפיים בסיום השימוש. מאד מומלץ להשתמש באסלה בה החלק האחורי אינו בשיפוע רחב, אלא צר, וכמה שיותר קרוב לפלס, עם ניאגרה תחתית רחבה ככל שניתן.

מיפוי הסירקולציה המומלץ באסלה

כמובן שבכל אסלה הסירקולציה נמצאת בחלק האחורי שלה, ממנו נשאבים המים. ברם, בפועל לא כדאי שזה יהיה גורם הסירקולציה היחיד. אסלה, להזכירכם, מורכבת מקרש, מתחתיו טבעת חרסינה ומתחתיה גוף האסלה, כשהגבול בין הטבעת לאסלה הוא טבעת צרה מאד שלא ניתן לטחוב לשם אפילו אצבע. בטבעת הזו חובה שתהיה סירקולציה. לא בכל אסלה ישנה זרימת מים במקום הזה, וזה אומר שהניקיון יצטרך להיעשות על ידכם עם חוטר דק. השארת החלק הטבעתי הפנימי מלוכלך עשויה לגרום לריח חריף של צרכים לאורך זמן. כשקונים אסלות, חובה לוודא שבטבעת הפנימית יש סירקולצית מים.

מראה חיצוני של האסלה

ישנו מראה מונובלוק, שהוא ניאגרה עילית ואסלה תחתית אנכיות זו לזו. ישנה אסלה תלויה, עם מיכל סמוי בו רק ידית הורדת המים חשופה. מומלץ לבחור את דגם האסלה בהתאם לעיצוב חדר האמבטיה או השירותים בו היא ממוקמת.

נגישות